Monday, April 20, 2015

Λίγες φωτογραφίες από το Brevet Θέρμου 2015

Το “εύκολο” brevet του Θέρμου συναντάει τρεις λίμνες και προσφέρει όμορφες φωτογραφικές ευκαιρίες. Ιδού μερικές φωτογραφίες τραβηγμένες σε ασπρόμαυρο φιλμ με μια παλιά compact μηχανή.

01-aad.jpg

Πρωί, λίγο πριν την εκκίνηση

02-aae.jpg

Τεχνητή λίμνη Στράτου

03-aaf.jpg

Η γέφυρα της λίμνης Στράτου

04-aag.jpg

Προς τη Ρίγανη

05-aah.jpg

Εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο έξω από τη Ρίγανη

06-aai.jpg

Προς Πεντάλοφο

07-aaj.jpg

Βουκολικόν Ι

08-aak.jpg

Βουκολικόν ΙΙ

09-aam.jpg

Φιλικός φράκτης της περιοχής

10-aan.jpg

Αιτωλικό I

11-aao.jpg

Αιτωλικό II

12-aap.jpg

Αιτωλικό III

13-aaq.jpg

Αιτωλικό IV

14-aar.jpg

Στο ΚΤΕΛ Αγρινίου I

15-aas.jpg

Στο ΚΤΕΛ Αγρινίου II

16-aau.jpg

Στο ΚΤΕΛ Αγρινίου III

Tuesday, June 10, 2014

Στα ξένα χέρια…

… που αποδείχτηκαν πολύ φιλόξενα. Όπως έχω γράψει και παλιότερα, τελικά ο σκελετός του Allez, όσο και αν το παίδεψα με πιο κοντό λαιμό, μικρορυθμίσεις στη σέλα και στην κλίση του τιμονιού, παραήταν μεγάλος και έτσι τον αντικατέστησα με έναν 53άρι σκελετό Concorde. Ο σκελετός του Allez πουλήθηκε και μόλις χθες έλαβα από το νέο ιδιοκτήτη μια φωτογραφία με το πώς τον έντυσε. Ομολογώ ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και όταν παραλάβει και τα κατάλληλα συρματόσχοινα για τις ταχύτητες, θα είναι ακόμη καλύτερο.

Καλοτάξιδο λοιπόν Γιάννη!

allez_newowner.jpg

Thursday, June 5, 2014

For sale!

Έφτασε η ώρα να αποχωριστώ το ποδήλατο πόλης που έστησα προ τριετίας (ιδέ http://www.paraschis … y:entry110504-162444 ).

Χαρακτηριστικά

 • Μέγεθος κάθετου 46cm: (medium)
 • Σκελετός και πηρούνι ατσάλινα, χειροποίητα, από βρεταννικό (Made in Britain) ATB Dawes.
 • Τροχοί αλουμινένιοι, δίπατοι, με κέντρα Shimano
 • Φρένα Shimano XT
 • Ντεραγιέ Shimano LX
 • Δισκοβραχίωνας 44-32-22 Shimano
 • Κασέτα 8SP 11-32
 • Αλουμινένια μπροστινή σχάρα
 • Διπλό stand Hebie 690C
 • Hebie 695 stabilizer
 • Φτερά Bontrager
 • Σέλα Brooks B-66 Flyer Special
 • Λάστιχα Maxxis Overdrive
 • Powergrips ιμάντες στα πετάλια
ads.jpg

Λίγα λόγια για το ποδήλατο
Το ποδήλατο αυτό φτιάχτηκε για να χρησιμοποιηθεί ως μεταφορικό μέσο στην πόλη. Ο σκελετός του προέρχεται από ένα βρεταννικό ATB της Dawes. Καθαρίστηκε, του έγινε αμμοβολή και βάφτηκε σε χρώμα σκούρο μολυβί ματ. Για το ενδεχόμενο ταξιδιών και φορτώματος, τοποθετήθηκε διπλό stand της γερμανικής Hebbie και για μεγαλύτερη σταθερότητα, τόσο στη στάθμευση, όσο και στην οδήγηση, το Hebbie stabilizer (ένα ελατήριο που επαναφέρει το τιμόνι σε ίσια θέση). Αρχικά, του τοποθέτησα τιμόνι τύπου butterfly (δείτε τις συνοδευτικές φωτογραφίες), το οποίο δεν με βόλεψε, και στη συνέχεια ένα συμβατικότερο αλουμινένιο με ελαφρό rise. Και τα δύο τιμόνια δίνονται μαζί. Η σέλα είναι μια εξαιρετική Brooks B-66 Flyer Special με ελατήρια, που κάνει πολύ πιο βολικές τις διαδρομές. Γενικά τοποθετήθηκαν ποιοτικότατα εξαρτήματα και η συναρμολόγησή τους έγινε στο Frederik Bikes. Το ποδήλατο ανταποκρίθηκε πλήρως στο ρόλο του επί τρία χρόνια. Πλέον, επειδή οι περισσότερες διαδρομές μου γίνονται με κούρσα, αναζητεί τον επόμενο ιδιοκτήτη του.

new1.jpg

Το ποδήλατο βρίσκεται στην περιοχή του Παπάγου και πωλείται στα 260 ευρώ.

Thursday, October 31, 2013

Περνάει ο καιρός!

Από την τελευταία ανάρτηση έχει περάσει σχεδόν ενάμισης χρόνος.

Συνεχίζω την ποδηλασία ακάθεκτος. Τα brevets εξακολουθούν να με διασκεδάζουν ( = καταπονούν μέχρι εξαντλήσεως αλλά προσφέρουν ψυχική ανάταση στον τερματισμό) με σταθερούς ρυθμούς και έκτοτε έχω κάνει άλλα 7 (της Θήβας με την άκαρδη ανάβαση της Αγίας Άννας, το “εύκολο” της Αττικής, Χαλκίδα: the redemption, επανάληψη Πύργου και Νεμέας, το ευκολότερο όλων Θέρμο του 2013 με το super αναμνηστικό μπλουζάκι και τη φετεινή Χαλκίδα, δύσκολα και οριακά όπως πάντα).

Μετά από πολλά χιλιόμετρα, κατέληξα στο ότι το μέγεθος του ποδηλάτου μου ήταν μεγάλο. Τα ημίμετρα του κοντύτερου λαιμού, της τοποθέτησης των μανετών ψηλότερα και της διαφοροποίησης της θέσης της σέλας δεν απέδωσαν και έτσι άλλαξα το σκελετό με ένα όμορφο σκελετό 25ετίας από Concorde, με σωλήνες Columbus Aelle. Τα πετάλια έγιναν SPD (τα προτιμώ από τα SL) και τα χιλιόμετρα φεύγουν πιο ξεκούραστα.

concorde.jpg

Ο σκελετός του Specialized περιμένει πλέον τον επόμενο ιδιοκτήτη του:
http://www.podilates.gr/node/30445

Αυτό το blog προφανώς δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες του, αλλά, ποιος ξέρει, μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Tuesday, April 10, 2012

Πάει κι ο Πύργος

Πήρε βέβαια έντεκα ωρίτσες, αλλά πάει και το Brevet του Πύργου. Πολύ όμορφη η διαδρομή σε μεγάλο μέρος της, με ένα πολύ δύσκολο για τα μέτρα μου κομμάτι μεταξύ περίπου του 100ου και του 140ου χιλιομέτρου. Πολύ ευγενικοί οι άνθρωποι της υποστήριξης και τους αξίζει ένα ευχαριστώ. Προσωπικά μου έσκασε λάστιχο μόλις στο 10ο χιλιόμετρο και πριν προλάβω να κατέβω από το ποδήλατο, αυτοκίνητο των διοργανωτών σταμάτησε και το άλλαξε με αστρονομική ταχύτητα. Ευχαριστώ Τάσο!

Συνολικά ήταν μια κουραστική αλλά και αναζωογονητική εμπειρία. Βέβαια, πιστεύω ότι οι ώμοι και… τα μαλακά μόρια του στεατοπυγικού μου διάκοσμου μάλλον δεν το βρήκαν τόσο αναζωογονητικό, αλλά πού θα πάνε, θα συνηθίσουν.

Μήπως παρεπιπτόντως έχει έρθει και η ώρα των SPD;

pyrgos.jpg

ΥΓ. Η συνολική εμπειρία πιστεύω ότι για πάντα θα επισκιάζεται από τις δυσάρεστες σκέψεις, που έρχονται απρόσκλητες στο μυαλό, όταν κανείς περνά από το σημείο του δυστυχήματος, που κόστισε τη ζωή του ποδηλάτη Γιώργου Βίδου στο Brevet του 2009. RIP.