Τρίτη, Μαΐου 4, 2010

Χωρίς πολλά λόγια: Brompton

Όταν κάποιος ξεμένει από επιχειρήματα και δικαιολογίες, μπορεί πάντα να καταφύγει σε μια παροιμία. Κάλλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν και η παρουσίαση του Bromtpon επιτέλους εμφανίζεται στο “Ποδηλατώντας στην πόλη”!

Εμφάνιση
Όλα σχεδόν τα αναδιπλούμενα ξεχωρίζουν στην εμφάνιση και τα Brompton δεν αποτελούν εξαίρεση - το αντίθετο! Οι μικροί τροχοί των 16′’ και η καμπύλη του οριζόντιου σωλήνα τα κάνουν να διακρίνονται από μακριά. Το πιο ενδιαφέρον είναι το πώς κάποια χαρακτηριστικά, που εκ πρώτης όψεως ξενίζουν, αναδεικνύονται ως σημαντικές και ευφυείς ιδέες όταν κάποιος ασχοληθεί με το (ανα)δίπλωμα του ποδηλάτου. Για παράδειγμα, το μικρό γατζάκι κάτω από το τιμόνι που φαίνεται αρχικά περιττό, είναι αυτό που κρατάει το τιμόνι κλειστό κατά τη θέση αναδίπλωσης. Εκεί, δεν μπορεί κανείς παρά να βγάλει το καπέλο στον Andrew Ritchie, εμπνευστή και σχεδιαστή των Brompton.

brompton-full.jpg brompton-rack2.jpg

Το ποδήλατο της δοκιμής ήταν κόκκινο, εξοπλισμένο με σχάρα, και είχε το πιο συνηθισμένο τιμόνι M-Type, που ταιριάζει σε ποδήλατο πόλης και δίνει όρθια θέση οδήγησης (άλλες επιλογές για τους αγοραστές είναι το πιο touring P-Type, που δίνει δυο διαφορετικές λαβές, και το χαμηλότερο και πιο sportif S-Type). Σύμφωνα με την ονοματολογία της Brompton, το μοντέλο καλείται M6R (σημείωση - η αρχική αναφορά στα τιμόνια περιείχε λάθη που διορθώθηκαν εκ των υστέρων).

(Ανα)διπλώνοντάς το
Ο τρόπος αναδίπλωσης του Brompton είναι αριστουργηματικός. Όταν είναι κλειστό σου δίνει την εντύπωση ότι ούτε ένα εκατοστό της κατασκευής του δεν είναι περιττό, αλλά όλα δένουν αρμονικά. Το δίπλωμά του συνίσταται στις εξής κινήσεις:
[Read More…]

Ποδηλατικά links

Forum
Ποδηλατ(ισσ)ες
Cyclist Friends

Εταιρίες/Αντιπροσωπείες
Brompton
Dahon
Ideal Bikes
Giant

Online καταστήματα
Cyclist
Foldingbikes.co.uk

Blogs & συμβουλές
spasto.gr
Roadmovie
Sheldon Brown
Bike whenever
Paul Dorn’s Bike Commuting Tips

Κανένα νέο σχόλιο

  • Κανένα σχόλιο

Διαχείριση