Παρασκευή, Απριλίου 24, 2009

Μετρό vs αναδιπλούμενα;

Φαίνεται ότι τα αναδιπλούμενα ποδήλατα στο μετρό έχουν αρχίσει να αυξάνονται, σε βαθμό που ενοχλούν το ευπρεπές του μέσου. Έτσι, εδώ και λίγες μέρες, αναφέρεται στο podilates.gr ότι σε κάποιους σταθμούς του μετρό οι υπάλληλοι είπαν ότι έχουν εντολή να απαγορεύουν τα σπαστά ποδήλατα αν δεν είναι μέσα σε τσάντα!

Αν δεν υπάρχει τουλάχιστον κάποιο συμβάν που σπαστό ποδήλατο εκτός τσάντας δημιούργησε ουσιαστικό πρόβλημα στο συρμό, ο βαθμός υποκρισίας των υπέρμαχων της οικολογικής μετακίνησης συνεχίζει να συγκινεί! Αντιγράφω πάντως από κείμενο ενημέρωσης επιβατών στη σελίδα ΑΜΕΛ :

Η μεταφορά ποδηλάτων αλλά και λοιπών ογκωδών αντικειμένων στους συρμούς δεν επιτρέπεται. Η διαμόρφωση των σταθμών σε περισσότερα του ενός υπόγεια επίπεδα, η έλλειψη ειδικά διαμορφωμένων χώρων εντός των συρμών για την τοποθέτηση των ποδηλάτων και η πληρότητα των συρμών καθιστούν τη μεταφορά των ποδηλάτων επικίνδυνη για την ασφάλεια τόσο του ίδιου του ποδηλάτη αλλά και των λοιπών επιβατών. Επιτρέπεται ωστόσο η μεταφορά σπαστών ποδηλάτων. Σε πολλούς σταθμούς του ΜΕΤΡΟ έχουν εγκατασταθεί θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, όπου οι ποδηλάτες μπορούν να κλειδώνουν τα ποδήλατά τους και στη συνέχεια να κάνουν χρήση του ΜΕΤΡΟ.

Υπενθυμίζω και σχετική επικοινωνία με το τμήμα επικοινωνίας επιβατικού κοινού της ΑΜΕΛ .

Με τις υγείες μας.

Ποδηλατικά links

Forum
Ποδηλατ(ισσ)ες
Cyclist Friends

Εταιρίες/Αντιπροσωπείες
Brompton
Dahon
Ideal Bikes
Giant

Online καταστήματα
Cyclist
Foldingbikes.co.uk

Blogs & συμβουλές
spasto.gr
Roadmovie
Sheldon Brown
Bike whenever
Paul Dorn’s Bike Commuting Tips

Κανένα νέο σχόλιο

  • Κανένα σχόλιο

Διαχείριση