Friday, August 31, 2007

Μενάνδρου και Σοφοκλέους

Παρακμιακή βόλτα στον άλλο πλανήτη πέριξ της Ομόνοιας, Πέμπτη απόγευμα. Μενάνδρου και Σοφοκλέους. Πολύς κόσμος, κυρίως αλλοδαποί. Πολλοί (πάρα πολλοί, τι στο καλό, παλιότερα δεν τα θυμάμαι έτσι τα πράγματα) ναρκομανείς, άλλοι να ξαπλώνουν στη νιρβάνα της αποσύνθεσης, άλλοι να τρεκλίζουν με άδειο βλέμμα και άλλοι να ζητιανεύουν προσχηματικά (”Φιλαράκι, δώσε μου ένα ευρώ για να βάλω βενζίνη στο μηχανάκι/για να πάρω εισιτήρια για το λεωφορείο/για να πάρω κάτι να φάω”). Μικροπωλητές έχουν αραδιασμένη στο δρόμοι την πραμάτειά τους. Διάφοροι έρχονται να σου πουλήσουν κλοπιμαία, κυρίως ρολόγια, κάμερες και κινητά. Πότε πότε περνάει και κανένα περιπολικό αλλά κανείς δε νοιάζεται.

Εκτός όλων αυτών των ειδυλλιακών όμως, στην περιοχή θα βρείτε και ποδήλατα. Πολλά ποδήλατα, ακουμπισμένα το ένα δίπλα στο άλλο στο πεζοδρόμιο. Μέτρησα καμια 20αριά. Τα περισσότερα καλής ποιότητας. Είδα GT, Giant, Ideal και άλλες φτηνότερες μάρκες. Προφανώς κλεμμένα. Δεν πλησίασα για να μάθω τιμές. Τουλάχιστον μου λύθηκε η απορία. Εμαθα ότι ένα μέρος των κλεμμένων ποδηλάτων της πόλης “ανακυκλώνεται” στη γωνία Μενάνδρου και Σοφοκλέους.

Wednesday, August 29, 2007

Μήπως το παρακάνουμε;

Σε πυρκαγιές μου μαίνονται επί μέρες και έχουν κάψει τεράστιες δασικές εκτάσεις, έχουν επιφέρει ζημιές σε περιουσίες και έχουν οδηγήσει στο θάνατο πάνω από 60 ανθρώπους, χρειάζεται και η βοήθεια του Photoshop για να φανεί η κατάσταση δραματικότερη;

Δεν ξέρω αν η εφημερίδα Metrosport έχει ελπίδες για το Pulitzer, αλλά το Όσκαρ ειδικών εφέ δεν είναι μακριά.

toomuch.jpg

Τέτοια παραδείγματα παραποίησης έχουμε δει και από άλλες εφημερίδες. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.katagelies.gr/katagelies/component/option,com_loudmouth/task,topic/id,216/Itemid,36/, όπου και πρωτοείδα την είδηση.

Thursday, August 9, 2007

Τι μαθαίνω από τους ελληνικούς ποδηλατόδρομους

Ο υπουργός είχε μόλις τελειώσει τη μεγαλειώδη του ομιλία για τη νέα Εθνική Οδό Ι-119, όταν οι δημοσιογράφοι ετοίμασαν τις ερωτήσεις τους για την επερχόμενη συνέντευξη τύπου.

- “Δυστυχώς, δεν έχω τις τενικές γνώσεις για να απαντήσω πλήρως σε όλες τις ερωτήσεις σας. Μαζί μας όμως έχουμε και τον κ. Ι.Π., μηχανικό και υπεύθυνο της σχεδίασης και εποπτείας όλου του έργου, ο οποίος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να λύσει όλες σας τις απορίες”.

Έτσι, οι ερωτήσεις προς τον κ. Ι.Π. άρχισαν να πέφτουν βροχή.

Δημοσιογράφος Α: Κύριε Ι.Π., μερικοί από μας επισκεφτήκαμε τη νέα Εθνική Οδό πριν από τα εγκαίνιά της και ειλικρινά μερικά πράγματα μας φάνηκαν ακατάληπτα. Κατ’ αρχήν, γιατί αυτός ο δρόμος δε συνδέεται με κανέναν άλλο κεντρικό δρόμο και δεν ξεκινάει ούτε φτάνει σε κάποια πόλη;

Ι.Π.: Πολύ γρήγορα, κατά τη σχεδίαση της Ι-119, αντιληφθήκαμε ότι αν συνδεόταν με άλλες οδούς ή συνέδεε πόλεις μεταξύ τους, τότε πολύ σύντομα θα γέμιζε αυτοκίνητα και η οδήγηση σε αυτή δε θα ήταν ευχάριστη. Επιθυμία και φιλοδοξία μας είναι η Ι-119 να είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τους συνηθισμένους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και έτσι αποφασίσαμε να μη τη συνδέσουμε με πόλεις ή άλλες οδούς.
[Read more…]