Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2010

When I’m on the road, I’m indestructible… NOT

Το Full Throttle είναι ένα από τα κορυφαία adventure παιχνίδια που κυκλοφόρησαν ποτέ. Καταπληκτικά ζωγραφισμένα στο χέρι γραφικά, χιούμορ, έξυπνοι διάλογοι, ωραίοι γρίφοι… ήταν αριστούργημα. Ο παίκτης έπαιζε το ρόλο του Ben, αρχηγού μιας ομάδας μηχανόβιων, που έμπλεκαν στα πλοκάμια μιας μεγάλης πλεκτάνης.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Θυμήθηκα τις προάλλες το παιχνίδι. Κάπου στην αρχή, ο Ben οδηγεί τη μηχανή του σε μια ατέλειωτη ευθεία, ξυπνάνε μνήμες Steppenwolf και μονολογεί: “When I’m on the road, I’m indestructible”. Λίγα λεπτά μετά, ο Ben βρίσκεται λιπόθυμος στο δρόμο και η μηχανή του έχει πάρει φωτιά.

ft.jpg

Η δικιά μου ιστορία είναι πιο μπανάλ - οδηγούσα αφηρημένος, δε φορούσα κράνος (είχα μαζί το καινούργιο μου κράνος αλλά ήθελα να το αλλάξω γιατί μου ήταν μικρό!), βγήκα γρήγορα από μια πλατεία, έκοψα απότομα το τιμόνι… και με τη συνδρομή κάποιων χαλικιών στο δρόμο έφαγα μια μεγαλόπρεπη τούμπα. Απολογισμός: λιγότερο όμορφο πρόσωπο, συνδεσμικές κακώσεις στους καρπούς και εγκαύματα τριβής στο σώμα… α, και μια στραβωμένη μανέτα.

Εννοείται ότι ουδείς σταμάτησε να βοηθήσει ή να ρωτήσει αν είμαι καλά!

Μετά από μια διδακτική πεντάωρη αναμονή στον Ευαγγελισμό (που σε κάνει να νοιώθεις περδίκι, βλέποντας σε τι κατάσταση φτάνουν άνθρωποι σε νοσοκομείο που εφημερεύει), είμαι πλέον μια χαρά.

Συμπεράσματα:
- Αν φόραγα κράνος, μάλλον θα γλύτωνα το χτύπημα στο πρόσωπο.
- Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η δική μας απρόσεκτη οδήγηση.
- Παρά τα αντανακλαστικά γατόπαρδου που όπως κάθε ποδηλάτης θεωρώ ότι έχω, το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν να μουρμουρίσω: “ω ρε π****η μου” :)
- Είναι εύκολο να πέσεις! Stay alert λοιπόν.

ΥΓ. Για να μην αδικούμε τον Ben, για την πτώση του φταίει το σαμποτάζ που του έκαναν.

 1. Σταύρος

  Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2010 - 12:03:07

  Περαστικά ρε φίλε. Γράφε πιο συχνά :)

 2. Σταύρος 2ος

  Τρίτη, Ιουλίου 13, 2010 - 14:25:15

  Περαστικά Σπύρο.

  Πως θα γλίτωνες το χτύπημα στο πρόσωπο φορώντας κράνος;

 3. Σπύρος

  Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2010 - 08:53:26

  Να’ στε καλά παιδιά.

  @Σταύρος νο 2: Το χτύπημε στο πρόσωπο έγινε πέφτοντας με το ζυγωματικό στην άσφαλτο. Υποθέτω ότι αν φόραγα κράνος το πλαινό θα χτυπούσε πρώτο στο δρόμο και τουλάχιστον θα απορροφούσε μεγάλο μέρος της σύγκρουσης. Φυσικα μπορούν να γίνουν και άλλες πιο δυσάρεστες υποθέσεις, ούτως ή άλλως τα κοινά ποδηλατικά κράνη είναι φτιαγμένα για να προστατεύουν το πάνω μέρος του κεφαλιού και όχι πρόσωπο/σαγόνι.

Ποδηλατικά links

Forum
Ποδηλατ(ισσ)ες
Cyclist Friends

Εταιρίες/Αντιπροσωπείες
Brompton
Dahon
Ideal Bikes
Giant

Online καταστήματα
Cyclist
Foldingbikes.co.uk

Blogs & συμβουλές
spasto.gr
Roadmovie
Sheldon Brown
Bike whenever
Paul Dorn’s Bike Commuting Tips

Κανένα νέο σχόλιο

 • Κανένα σχόλιο

Διαχείριση