Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

Ανασκόπηση των αναδιπλούμενων της ελληνικής αγοράς

Με αφορμή τα νέα για το Big Fish - αναδιπλούμενο εκ Σλοβενίας που ήρθε και στη χώρα μας εδώ και λίγο καιρό, έκανα μια μίνι έρευνα για το ποια άλλα αναδιπλούμενα ποδήλατα διατίθενται στην Ελλάδα. Η λίστα παρατίθεται αλφαβητικά:

Brompton: Αναδιπλούμενα με τροχούς 16′’ - πάρα πολύ μικρά όταν διπλώνουν. Οι σκελετοί τους είναι σιδερένιοι. Κατά πολλούς είναι τα καλύτερα. Τα προτεινόμενα από τον αντιπρόσωπο μοντέλα ξεκινούν από τα 900 ευρώ και λέω “προτεινόμενα” γιατί η κατασκευή του ποδηλάτου (χρώμα, εξαρτήματα, αξεσουάρ κλπ) γίνεται κατά παραγγελία.
brompton_m6r.jpg

Dahon: Ο μεγαλύτερος παγκοσμίως κατασκευαστής (στο είδος) και τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα αναδιπλούμενα. Μεγάλη γκάμα μοντέλων και επιλογών (σε βαθμό που προκαλεί σύγχυση). Με τροχούς 16′’, 20′’, 24′’ και 26′’. Από 385 έως 2300 ευρώ.
mup8.jpg


DTM: Παρακλάδι της Dahon από τον ίδιο αντιπρόσωπο - κατ’ ουσία μια φτηνότερη εκδοχή τους. Έρχονται δύο μοντέλα με τροχούς 20′’ - από 320 ευρώ (αν και οι τιμές δεν υπάρχουν στο site όπως παλιότερα).
dtm.jpg

Giant Halfway: Αναδιπλούμενο 20′’ από μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ποδηλάτων στον κόσμο. Με τροχούς 20′’ και ιδιαίτερης σχεδίασης σκελετό με μονά πηρούνια. Κοστίζει 690 ευρώ.
halfway.jpg

Montague: Αμερικάνικη εταιρία που κατασκευάζει αναδιπλούμενα mountain ποδήλατα - αρχικά για τον αμερικανικό στρατό. Στην Ελλάδα έχω δει να πωλείται το μοντέλο Paratrooper από τον Τσιρίκο στα 890 ευρώ.
ontagueparatrooper.jpg

Monty: Ισπανική εταιρία με μεγάλή γκάμα ιδιαίτερων ποδηλάτων (σκούτερ, αναδιπλούμενα, ηλεκτρικά κλπ). Τα αναδιπλούμενα βγαίνουν με τροχούς 14′’, 18′’ και 20′’ και κοστίζουν από 277 έως 438. Προσωπικά δεν τα έχω δει ποτέ, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια.
monty.jpg

Orbea: Βασκική εταιρία που ειδικεύεται σε άλλες κατηγορίες, πρωτίστως κούρσες, αλλά βγάζει και άλλους τύπους ποδηλάτων. Στην Ελλάδα διατίθενται τα μοντέλα Randonee και Balade, με τροχούς 20′’. Από 310 - 450 ευρώ.
Παρεπιπτόντως, παλιότερα ο εισαγωγές έφερνε και το Mobike Genius, γαλλικό αναδιπλούμενο με τροχούς 12′’. Πλέον δεν υπάρχει στον κατάλογό του.
randonne.jpg

Peugeot: Η πάλαι ποτέ μεγάλη κατασκευάστρια ποδηλάτων έχει επαναδραστηριοποιηθεί και βγάζει και ένα αναδιπλούμενο, το μοντέλο 1007, με τροχούς 26′’. Στο ποδηλατικό site της Peugeot Ελλάδος δεν αναφέρεται και η τιμή του είναι μυστήριο - σε παρουσίαση στο περιοδικό Mbike αναφερόταν στα 499 ευρώ, ενώ στο e-shop Special Bikes στα 619 ευρώ.
peugeot1007.jpg

Sinclair A-Bike: Είχα αναφερθεί και παλιότερα στο μικροσκοπικό τέκνο του Sir Clive Sinclair. Έχει τροχούς μόλις 6′’ και άρα είναι για ιδιαίτερες χρήσεις. Κοστίζει 299 ευρώ από την Telemarketing.
a_bike.jpg

Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι!

Ποδηλατικά links

Forum
Ποδηλατ(ισσ)ες
Cyclist Friends

Εταιρίες/Αντιπροσωπείες
Brompton
Dahon
Ideal Bikes
Giant

Online καταστήματα
Cyclist
Foldingbikes.co.uk

Blogs & συμβουλές
spasto.gr
Roadmovie
Sheldon Brown
Bike whenever
Paul Dorn’s Bike Commuting Tips

Κανένα νέο σχόλιο

  • Κανένα σχόλιο

Διαχείριση