Δευτέρα, Νοεμβρίου 19, 2007

Bella Roma

Το Σαββατοκύριακο βρέθηκα στη Ρώμη για το 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Kick Off (Campione once more :) ). Είχα την ευκαιρία, μεταξύ πολλών άλλων (τι υπέροχο μέρος), να δω και το πόσο διαδεδομένη είναι η ποδηλασία σε μια πόλη που δεν έχει τις ποδηλατικές υποδομές που συναντώνται στη βόρεια Ευρώπη.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσαν τα παιδικά καθίσματα ποδηλάτων που έβλεπα γύρω μου. Ίσως και να είναι ένδειξη γενναιότητας ή και απερισκεψίας, αν λάβουμε υπ' όψη την οδηγική συμπεριφορά των Ιταλών! Σε αντίθεση με το Βερολίνο, όπου είχα δει και πολλά παιδικά trailer, οι Ρωμαίοι ποδηλάτες-γονείς προτιμούν τα καθίσματα και μάλιστα αρκετοί είχαν καθίσματα που τοποθετούνται μπροστά, μεταξύ του οδηγού και του τιμονιού, και όχι πίσω. Νομίζω ότι αυτή η λύση είναι η καλύτερη γιατί ο οδηγός έχει πάντα στο οπτικό του παιδιού το παιδί, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να απολαμβάνει τη διαδρομή και όχι να βλέπει την ιδρωμένη πλάτη του μπαμπά :P

Φυσικά, μπροστινά και πίσω καθισματάκια μπορούν να συνδυαστούν, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, αφήνοντας χώρο και για ένα καλαθάκι με ψώνια.

roma1.jpg

Παρεπιπτόντως, αν γνωρίζει κανείς πού μπορώ να βρω μπροστινά παιδικά καθίσματα στην Ελλάδα, ας μου δώσει τα φώτα του. Grazie.

 1. Κώστας

  Δευτέρα, Νοεμβρίου 19, 2007 - 09:02:13

  Είχα δει πριν από λίγες μέρες στο Φρειδερίκο ένα κάθισμα μάρκας Bellili, που τοποθετείται στο πίσω μέρος του ποδηλάτου, και έκανε κάπου 40 - 45 ευρώ. Κάθισμα που να τοποθετείται μπροστά δεν είχε.

 2. Σπύρος

  Τετάρτη, Νοεμβρίου 21, 2007 - 07:38:15

  Ναι, το έχω υπόψη μου αυτό το κάθισμα. Είχα ρωτήσει στο Φρειδερίκο και μου είχε πει ότι θεωρεί τα μπροστινά καθίσματα λιγότερο ασφαλή σε περίπτωση πτώσης. Προσωπικά θα νοιώθω καλύτερα αν έχω το παιδί στο οπτικό μου πεδίο. Μέχρι στιγμής η προσπάθεια μου να βρω μπροστινό κάθισμα έχει αποβεί άκαρπη.

Ποδηλατικά links

Forum
Ποδηλατ(ισσ)ες
Cyclist Friends

Εταιρίες/Αντιπροσωπείες
Brompton
Dahon
Ideal Bikes
Giant

Online καταστήματα
Cyclist
Foldingbikes.co.uk

Blogs & συμβουλές
spasto.gr
Roadmovie
Sheldon Brown
Bike whenever
Paul Dorn’s Bike Commuting Tips

Κανένα νέο σχόλιο

 • Κανένα σχόλιο

Διαχείριση