Δευτέρα, Νοεμβρίου 19, 2007

Bella Roma

Το Σαββατοκύριακο βρέθηκα στη Ρώμη για το 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Kick Off (Campione once more :) ). Είχα την ευκαιρία, μεταξύ πολλών άλλων (τι υπέροχο μέρος), να δω και το πόσο διαδεδομένη είναι η ποδηλασία σε μια πόλη που δεν έχει τις ποδηλατικές υποδομές που συναντώνται στη βόρεια Ευρώπη.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσαν τα παιδικά καθίσματα ποδηλάτων που έβλεπα γύρω μου. Ίσως και να είναι ένδειξη γενναιότητας ή και απερισκεψίας, αν λάβουμε υπ' όψη την οδηγική συμπεριφορά των Ιταλών! Σε αντίθεση με το Βερολίνο, όπου είχα δει και πολλά παιδικά trailer, οι Ρωμαίοι ποδηλάτες-γονείς προτιμούν τα καθίσματα και μάλιστα αρκετοί είχαν καθίσματα που τοποθετούνται μπροστά, μεταξύ του οδηγού και του τιμονιού, και όχι πίσω. Νομίζω ότι αυτή η λύση είναι η καλύτερη γιατί ο οδηγός έχει πάντα στο οπτικό του παιδιού το παιδί, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να απολαμβάνει τη διαδρομή και όχι να βλέπει την ιδρωμένη πλάτη του μπαμπά :P

Φυσικά, μπροστινά και πίσω καθισματάκια μπορούν να συνδυαστούν, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, αφήνοντας χώρο και για ένα καλαθάκι με ψώνια.

roma1.jpg

Παρεπιπτόντως, αν γνωρίζει κανείς πού μπορώ να βρω μπροστινά παιδικά καθίσματα στην Ελλάδα, ας μου δώσει τα φώτα του. Grazie.

Ποδηλατικά links

Forum
Ποδηλατ(ισσ)ες
Cyclist Friends

Εταιρίες/Αντιπροσωπείες
Brompton
Dahon
Ideal Bikes
Giant

Online καταστήματα
Cyclist
Foldingbikes.co.uk

Blogs & συμβουλές
spasto.gr
Roadmovie
Sheldon Brown
Bike whenever
Paul Dorn’s Bike Commuting Tips

Κανένα νέο σχόλιο

  • Κανένα σχόλιο

Διαχείριση