Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2007

Bike Friday Tikit

Θεωρώ ότι τα αναδιπλούμενα ποδήλατα είναι με διαφορά τα καλύτερα ποδήλατα για την πόλη. Σε αντάλλαγμα μερικών ελάχιστων συμβιβασμών στην ταχύτητα και στη δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων, προσφέρουν μια πρωτόγνωρη, για όσους δεν τα ξέρουν, ευελιξία στον τρόπο μετακίνησης.

Σε πιάνει λάστιχο στη μέση του πουθενά και είσαι χωρίς εργαλεία; Κουράζεσαι και ο δρόμος της επιστροφής φαίνεται Γολγοθάς; Σε πιάνει βροχή και δεν έχεις όρεξη για θαλάσσια σπορ; Αν έχεις σπαστό, διπλώνεις το ποδήλατο, παίρνεις το πρώτο ταξί/λεωφορείο/τραίνο και γυρίζεις σπίτι σου.

Μήπως πάλι σε βολεύει το μετρό για την καθημερινή μετακίνησή σου, αλλά η απόσταση από το σταθμό αποβίβασης μέχρι τον προορισμό σου είναι μεγάλη για να την περπατήσεις; Αν έχεις σπαστό, το παίρνεις μαζί σου στη διαδρομή και καλύπτεις την τελική απόσταση εύκολα ποδηλατώντας.

Μήπως τέλος φοβάσαι ότι αργά η γρήγορα το ποδήλατό σου θα πέσει θύμα κλοπής; Αν έχεις σπαστό, το παίρνεις μαζί σου και δεν το εκθέτεις σε κανένα κίνδυνο κλοπής.

Ξεφεύγω όμως. Επί του θέματος:

Η Bike Friday είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής αναδιπλούμενων ποδηλάτων. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες (Brompton, Moulton, Birdy, Mezzo κλπ), τα ποδήλατά της δε διατίθενται στη χώρα μας. Τα μοντέλα της ως τώρα δεν αποσκοπούσαν τόσο στην ευκολία (ανα)δίπλωσης, όσο στην οδηγική απόδοση. Τα πράγματα δείχνουν όμως να αλλάζουν με το νέο Bike Friday Tikit, που δείχνει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά στον τομέα “(ανα)δίπλωση”: η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη, το μέγεθος του διπλωμενου ποδηλάτου είναι μικρό και υπάρχει η δυνατότητα κύλισής του για ευκολότερη μεταφορά. Δείτε μια μικρή επίδειξη.

Ποδηλατικά links

Forum
Ποδηλατ(ισσ)ες
Cyclist Friends

Εταιρίες/Αντιπροσωπείες
Brompton
Dahon
Ideal Bikes
Giant

Online καταστήματα
Cyclist
Foldingbikes.co.uk

Blogs & συμβουλές
spasto.gr
Roadmovie
Sheldon Brown
Bike whenever
Paul Dorn’s Bike Commuting Tips

Κανένα νέο σχόλιο

  • Κανένα σχόλιο

Διαχείριση