Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2007

Ποδηλατικές βόλτες εν Αθήναις

Είδα τις προάλλες το site του Acropolis Bikes. Πρόκειται, όπως το ορίζουν οι ιδιοκτήτες του, για ένα “γραφείο εναλλακτικού τουρισμού εξειδικευμένο στις δραστηριότητες με ποδήλατο”. Πιο συγκεκριμένα, το Acropolis Bikes οργανώνει ποδηλατικές βόλτες μέσα στην Αθήνα, νοικιάζει ποδήλατα και πουλάει ποδήλατα ή εξοπλισμό σε φαινομενικά καλές τιμές (γράφω “φαινομενικά” γιατί δεν έχω δει τα ποδήλατα).

Για να πάρετε μια ιδέα των παρεχόμενων διαδρομών, η διαδρομή “Οι δρόμοι των Αρχαίων” περνάει από την Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαική Αγορά, το Θέατρο Διονύσσου και την Πλάκα, έχει διάρκεια 2 ώρες, καλύπτει μια απόσταση 9 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει και “στάση για χυμό και κέικ” :). Κατόπιν συμφωνίας παρέχεται και επαγγελματίας ξεναγός.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για την ποιότητα των υπηρεσιών του Acropolis Bikes, αλλά η ιδέα μου αρέσει. Κατ’ αρχήν η δυνατότητα ενοικίασης επιτρέπει σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν το ποδήλατο χωρίς να δεσμευτούν με την αγορά του. Επιπλέον οι βόλτες οργανώνονται σε ενδιαφέρουσες διαδρομές (πολλοί από μας έχουμε από το σχολείο να πάμε στην Ακρόπολη και στις γύρω περιοχές - που παρεπιπτόντως είναι πολύ όμορφες και σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι μεσα σε μια πόλη 5 εκατομμυρίων κατοίκων) και το ποδήλατο σου επιτρέπει να δεις με άλλο μάτι την πόλη.

Ποδηλατικά links

Forum
Ποδηλατ(ισσ)ες
Cyclist Friends

Εταιρίες/Αντιπροσωπείες
Brompton
Dahon
Ideal Bikes
Giant

Online καταστήματα
Cyclist
Foldingbikes.co.uk

Blogs & συμβουλές
spasto.gr
Roadmovie
Sheldon Brown
Bike whenever
Paul Dorn’s Bike Commuting Tips

Κανένα νέο σχόλιο

  • Κανένα σχόλιο

Διαχείριση