Τρίτη, Μαρτίου 6, 2007

Αναδιπλούμενα ποδήλατα στο μετρό

Οταν προ καιρού αγόρασα το Boardwalk μου, είχα επικοινωνήσει με την εταιρία λειτουργίας του μετρό της Αθήνας (ΑΜΕΛ), ζητώντας να μάθω αν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον κανονισμό λειτουργίας σχετικά με την είσοδο αναδιπλούμενων ποδηλάτων στους συρμούς.

Ιδού η επικοινωνία μας:

Προς Τμήμα Επικοινωνίας Επιβατικού Κοινού:

Χαίρετε. Θα ήθελα να μάθω αν στους συρμούς της Αττικό Μετρό επιτρέπεται η μεταφορά αναδιπλούμενων (”folding” στα αγγλικά ή σπαστών ή πτυσσόμενων) ποδηλάτων, στην “κλειστή” τους μορφή.

Ευχαριστώ,
Σπύρος Παράσχης

Αγαπητέ κύριε Παράσχη,

βάση του αναρτημένου Πίνακα Υποχρεώσεων Εισερχομένων στου χώρους του Μετρό (Υ.Α.Α-ΟΙΚ31258/125/20.01.2000)με σκοπό τη διατήρηση της ασφαλούς μετακίνησης του επιβατικού κοινού στο Δίκτυο του Μετρό, δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία,
Τμήμα Επικοινωνίας Επιβατικού Κοινού

Σας ευχαριστώ για την απάντηση.

Γνωρίζω την εν λόγω ανακοίνωση και το σκεπτικό της. Θα μου επιτρέψετε όμως να επιμείνω, επισημαίνοντας ότι η ερώτησή μου αφορά ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΑ ποδήλατα, τα οποία, όταν αναδιπλωθούν, σχηματίζουν ένα πακέτο περίπου 30×60x70, από το οποίο δεν εξέχουν μηχανικά τμήματα και το οποίο μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και μέσα σε τσάντα (σακ βουαγιάζ).

Θα ήθελα λοιπόν να με ενημερώσετε συγκεκριμένα για τη μεταφορά τέτοιου τύπου ποδηλάτων.

Σας επισυνάπτω μια σχετική φωτογραφία.

Ευχαριστώ,
Σπύρος Παράσχης

Αγαπητέ κύριε Παράσχη,

σύμφωνα με τα όσα μας περιγράφετε (δεν εξέχουν μηχανικά τμήματα και μπορεί να μεταφερθεί μέσα σε τσάντα) τότε τέτοιου τύπου ποδήλατο μπορεί να μεταφερθεί στους συρμούς του Μετρό.

Ευχαριστούμε για την Επικοινωνία
Τμήμα Επικοινωνίας Κοινού ΑΜΕΛ

Το συμπέρασμα λοιπόν, όπως είναι απολύτως λογικό βέβαια, είναι ότι η μεταφορά αναδιπλούμενων ποδηλάτων επιτρέπεται στους συρμούς του μετρό χωρίς πρόβλημα και, όπως φαίνεται, χωρίς να απαιτείται το ποδήλατο να είναι καλυμμένο. Η σχετική εμπειρία μου τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους έχω μπει αρκετές φορές στο μετρό με το ποδήλατο ανά χείρας, συνάδει με αυτό το συμπέρασμα.

Ποδηλατικά links

Forum
Ποδηλατ(ισσ)ες
Cyclist Friends

Εταιρίες/Αντιπροσωπείες
Brompton
Dahon
Ideal Bikes
Giant

Online καταστήματα
Cyclist
Foldingbikes.co.uk

Blogs & συμβουλές
spasto.gr
Roadmovie
Sheldon Brown
Bike whenever
Paul Dorn’s Bike Commuting Tips

Κανένα νέο σχόλιο

  • Κανένα σχόλιο

Διαχείριση