Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

Έπεσε βροχή, έπεσε μπόρα…

… και μαζί της έπεσε και η κυκλοφορία των ποδηλάτων.

Γενικά τα ποδήλατα στην πόλη αυξάνονται. Πες λόγω κρίσης, πες λόγω μόδας, πες λόγω συνειδητοποίησης… ο΄ποια και αν είναι η αιτία, κάθε μέρα πλέον βλέπω αρκετά ποδήλατα στο δρόμο… αλλά όχι όταν βρέχει. Κι όμως, με λίγη προετοιμασία, η οδήγηση στη βροχή δεν είναι πρόβλημα, ίσα-ίσα είναι διασκεδαστική. Σίγουρα είναι διασκεδαστικότερη από το πολύωρο στρίμωγμα στα ΜΜΜ ή το κόλλημα στην κίνηση με τη μέση “ταχύτητα” στα επίπεδα σαλιγγαριού.

Όλα αυτά βέβαια αν είσαι στεγνός, γιατί ειλικρινά το να φτάνεις στη δουλειά σου βρεγμένος και παγωμένος δεν είναι τόσο διασκεδαστικό.

Τι χρειάζεται για να οδηγήσεις στη βροχή χωρίς πρόβλημα; Φτερά για να μη γεμίσεις λάσπες, λάστιχα με επαρκές κράτημα (αφήστε το κουρσάκι ή το mountain με τα τρακτερωτά λάστιχα να ξεκουραστεί), καλά φώτα για να βλέπεις και να σε βλέπουν στην περιορισμένη ορατότητα της βροχής, κράνος σίγουρα γιατί, όπως και να το κάνουμε, ο δρόμος είναι πιο γλιστερός και βέβαια, ένα καλό αδιάβροχο.

Τι σημαίνει καλό αδιάβροχο για το ποδήλατο; Σημαίνει κάτι ελαφρύ, στεγανό, μέσα στο οποίο να μην ιδρώνεις, που να μπορεί να καλύπτει όλο σου το σώμα και ενδεχομένως και πράγματα που κουβαλάς. Το καταλληλότερο κατά τη γνώμη μου είναι ένα τύπου poncho.

Κάτι ξέρει και ο Yehuda!
yehudarain.jpg
(Η εικόνα είναι από το http://www.yehudamoon.com)

Ποδηλατικά links

Forum
Ποδηλατ(ισσ)ες
Cyclist Friends

Εταιρίες/Αντιπροσωπείες
Brompton
Dahon
Ideal Bikes
Giant

Online καταστήματα
Cyclist
Foldingbikes.co.uk

Blogs & συμβουλές
spasto.gr
Roadmovie
Sheldon Brown
Bike whenever
Paul Dorn’s Bike Commuting Tips

Κανένα νέο σχόλιο

  • Κανένα σχόλιο

Διαχείριση