Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2007

Αστικός ακτιβισμός;

Το θέαμα είναι σύνηθες και το βλέπουμε είτε ποδηλατώντας είτε περπατώντας στην πόλη. Αυτοκίνητα που παρκάρουν παντού, δείχνοντας αξιοζήλευτη αδιαφορία για τους υπόλοιπους. Διαβάσεις πεζών, ράμπες καροτσιών, διάδρομοι τυφλών, πεζοδρόμια, όλα έχουν φτιαχτεί για ένα και μόνο λόγο: για να παρκάρει ο γενναίος νεοέλληνας απόγονος των “καβάλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε” αρματωλών και κλεφτών το τετράτροχο υποζύγιό του.

Κάποιοι από μας, όταν βλέπουμε κάτι τέτοιο, το προσπερνάμε ως τόσο συνηθισμένο που καταντάει βαρετό. Κάποιοι άλλοι μπορεί να στραβομουτσουνιάσουμε και να συνεχίσουμε το δρόμο μας, ενώ ίσως να υπάρχουν κι αυτοί που καλούν την τροχαία για να επιβαλλει την τάξη. Τα μέλη των ακτιβιστών Street Panthers όμως, που χαρακτηρίζονται ως “οργισμένοι πεζοί από τη Θεσσαλονίκη”, έχουν διαλέξει μια πιο δυναμική, εντός των ορίων της κοσμιότητας πάντως, αντίδραση: τα αυτοκόλλητα διαμαρτυρίας που έχουν τυπώσει και κολλάνε στα τζάμια αυτοκινήτων που παρκάρουν αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους.

Ανεξάρτητα από το αν ο ακτιβισμός σας βρίσκει σύμφωνους ως τρόπος δράσης (προσωπικά βρίσκω ότι μπορεί να διολισθήσει σε εύκολο παιχνίδι εντυπώσεων ή σε επικίνδυνο εξτρεμισμό), η σελίδα των StreetPanthers είναι ενδιαφέρουσα, για να μάθετε τη δράση και το σκεπτικό τους.

gse_multipart26092.jpg

Ποδηλατικά links

Forum
Ποδηλατ(ισσ)ες
Cyclist Friends

Εταιρίες/Αντιπροσωπείες
Brompton
Dahon
Ideal Bikes
Giant

Online καταστήματα
Cyclist
Foldingbikes.co.uk

Blogs & συμβουλές
spasto.gr
Roadmovie
Sheldon Brown
Bike whenever
Paul Dorn’s Bike Commuting Tips

Κανένα νέο σχόλιο

  • Κανένα σχόλιο

Διαχείριση